Team

peter-bos

Het op jonge leeftijd verliezen van mijn vader heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik ben sindsdien geïnteresseerd in de plaats en de betekenis van de dood. Als jongvolwassene, en nog steeds, heeft alles wat te maken heeft met religie en filosofie mijn aandacht.
Op 18-jarige leeftijd heb ik me laten dopen. Ik respecteer ieder mens, ik sta open voor meerdere religies en overtuigingen. Ik heb een optimistische kijk op een hiernamaals.

peterbos@karakteruitvaart.nl

ans-wieman

Toen mijn zwager, broer, levensmaatje en beide ouders in korte tijd overleden, heb ik ervaren wat het betekent om een dierbare te verliezen. Deze ervaringen hebben mij gevormd en mij tot het vak van uitvaartleidster gebracht. Eerst heb ik zes jaar in de Hospice van Culemborg gewerkt. Ik heb de opleiding afgerond Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding (vanuit een boeddhistische zienswijze) en de opleiding Omgaan met Verlies, Land van Rouw. Nu heb ik mijn eigen praktijk “Rouwbegeleiding Stap voor Stap“ en ik werk als uitvaartleider bij Karakteruitvaart. Mijn voldoening is groot als een familie aangeeft dat ze alle ruimte hebben gehad en dat de uitvaart is gegaan zoals zij het voor
ogen hadden.

answieman@karakteruitvaart.nl

annet-dane

Toen mijn vader overleed was het mijn wens dat hij thuis opgebaard zou worden. In die tijd was dat niet gebruikelijk. Maar ik wilde mijn vader nog aan kunnen raken en naast hem zitten op momenten dat ik dat wilde. Gelukkig nam de uitvaartondernemer mijn wens serieus. Achteraf heb ik pas gevoeld hoe betekenisvol het was om zo gezien en gehoord te worden. Dat gun  ik iedereen die met verlies te maken krijgt. Deze persoonlijke ervaring en mijn eerdere werk, als maatschappelijk werker en gezinstherapeut, lijken een opmaat te zijn geweest om uitvaartbegeleider te worden. Een familie bijstaan bij het vormgeven van een waardig afscheid doe ik met al mijn liefde.

annet.dane@gmail.com